Η IBM ανακοινώνει νέα συστήματα αποθήκευσης όπως το Storwize V7000

Press News

Η IBM πρόσφατα ανακοίνωσε νέα, καινοτομικά συστήματα αποθήκευσης τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για απαιτητικά φορτία εργασίας, όπως η επεξεργασία συναλλαγών και η ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Ανάμεσα στα νέα προϊόντα είναι ένα σύστημα αποθήκευσης δίσκων μεσαίας κατηγορίας, με την επωνυμία IBM Storwize V7000, σχεδιασμένο για αποδοτική και οικονομική διαχείριση του καταιγισμού των δεδομένων που εισρέουν στις εταιρείες έτσι, ώστε να μπορούν να διοχετευθούν με ταχύτητα σε φορτία εργασίας, όπως είναι η επεξεργασία συναλλαγών, καθώς αυξάνεται ραγδαία ο όγκος των συναλλαγών που ολοκληρώνονται μέσω του Web και μέσω φορητών και ενσωματωμένων συσκευών.

Το πρώτο υπολογιστικό σύστημα αποθήκευσης του κόσμου το 1956, το IBM "RAMAC" (κάτω φωτογραφία) - καταλάμβανε ένα ολόκληρο δωμάτιο και μπορούσε να αποθηκεύσει 20 megabyte δεδομένων, περίπου το ισοδύναμο ενός τραγουδιού που αποθηκεύεται σε μια συσκευή αναπαραγωγής MP3. Το πιο πρόσφατο σύστημα αποθήκευσης της ΙΒΜ, το Storwize V7000 (πάνω φωτογραφία), μπορεί να αποθηκεύσει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερα δεδομένα από το RAMAC.

Δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακή φωτογραφία/βίντεο και ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μεταξύ των δραστηριοτήτων που προκαλούν τεράστιες αυξήσεις στην ποσότητα των δεδομένων που οι σημερινές επιχειρήσεις πρέπει να αρχειοθετούν, να ταξινομούν και να διαχειρίζονται. Οι εφευρέσεις της IBM στον τομέα της αποθήκευσης μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κατηγοριοποιούν τις πληροφορίες με νέους τρόπους, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την παροχή ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων σε ασθενείς εντός λεπτών, αντί ημερών.

Το σύστημα IBM Storwize V7000 μπορεί να συμβάλει στην απλοποίηση εργασιών, όπως είναι η εγκατάσταση και διαχείριση. Το νέο σύστημα μειώνει το χώρο που καταλαμβάνει στο rack έως και 67% σε σύγκριση με ανταγωνιστικές προτάσεις, αφήνοντας διαθέσιμο χώρο στους πελάτες για μελλοντική επέκταση. Συμπεριλαμβάνει επίσης ένα ενσωματωμένο σύνολο εξελιγμένου λογισμικού για αποδοτική αποθήκευση που απαλλάσσει τους πελάτες από την αγορά επιμέρους στοιχείων ή από την ανάγκη συμβιβασμών μεταξύ τιμής και δυνατοτήτων.

Η διεθνής ζήτηση για χωρητικότητα αποθήκευσης θα συνεχίσει να αυξάνεται με συνολικό ετήσιο ρυθμό 49,8% από το 2009 έως το 2014, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC. Οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στον όγκο και στη μεταβαλλόμενη φύση των δεδομένων που ήδη συλλέγουν. Υπόκεινται επίσης σε πολύ μεγάλη πίεση για τη μετατροπή αυτών των δεδομένων σε χρήσιμη πληροφορία και προσπαθούν να βρουν τρόπους για την αποθήκευση και την προστασία όλου αυτού του όγκου δεδομένων. Η IBM συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες αποθήκευσης - αξιοποιώντας τις σημαντικές δαπάνες της στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης - για να βοηθήσει τους πελάτες της όχι μόνο να διαχειρίζονται την αύξηση των δεδομένων, αλλά και να τιθασεύουν τα δεδομένα για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ώστε να αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Τα νέα συστήματα αποθήκευσης από την IBM στηρίζονται σε υπάρχουσες καινοτομίες της εταιρείας στον τομέα της αποθήκευσης -- αποτέλεσμα της δαπάνης δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και στρατηγικών εξαγορών στον εν λόγω τομέα. Περιλαμβάνουν τεχνολογίες που μπορούν να εξαλείψουν την ανάγκη για επαναλαμβανόμενη δημιουργία αντιγράφων των ίδιων δεδομένων, τεχνολογίες επέκτασης της αποθήκευσης για την υποστήριξη της αύξησης ιδιαίτερα των μη δομημένων δεδομένων, όπως είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες -- και φορτία εργασίας υψηλών απαιτήσεων, όπως το cloud computing (υπολογιστική νέφους), καθώς και τεχνολογίες τοποθέτησης των πιο κρίσιμων δεδομένων σε γρήγορες συσκευές δυναμικής αποθήκευσης έτσι, ώστε να μπορούν να διατίθενται ταχύτερα για φορτία εργασίας, όπως ανάλυση δεδομένων και η επεξεργασία συναλλαγών από φορητές συσκευές. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

  • Το λογισμικό IBM System Storage Easy Tier, το οποίο αναπτύχθηκε από τα ερευνητικά κέντρα της IBM και μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις έως και κατά 200% (3). Το Easy Tier μετακινεί αυτόματα τα πιο ενεργά δεδομένα (όπως οι συναλλαγές πιστωτικών καρτών) σε ταχύτερα solid- state drives (SSDs), για την παραχώρηση προτεραιότητας και την παροχή γρήγορης πρόσβασης σε δεδομένα για αναδυόμενα φορτία εργασίας, όπως οι αναλύσεις δεδομένων μετακινώντας παράλληλα τα δευτερεύοντα δεδομένα (λιγότερα επείγοντα δεδομένα που προορίζονται για αποθήκευση, όπως για παράδειγμα, όσα αφορούν σε κανονιστικές απαιτήσεις) σε περισσότερο οικονομικές τεχνολογίες αποθήκευσης.
  • Η τεχνολογία deduplication IBM ProtecTIER που η IBM απέκτησε το 2008 για να βοηθήσει τους πελάτες της να εξαλείψουν τα διπλότυπα αντίγραφα δεδομένων και να βελτιώσουν σημαντικά την αποδοτικότητα της αποθήκευσης.
  • Οι συσκευές IBM Real-time Compression - τεχνολογία που απέκτησε η IBM νωρίτερα αυτό το έτος για να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν τις απαιτήσεις φυσικού αποθηκευτικού χώρου έως και κατά 80%, με βάση τα δεδομένα από τρέχουσες εγκατεστημένες συσκευές (4).
  • Η αρχιτεκτονική αποθήκευσης δίσκων υψηλής κατηγορίας XIV που απέκτησε η IBM το 2008. Η αρχιτεκτονική αποθήκευσης XIV επιτρέπει την προσαρμογή σε μεταβαλλόμενα φορτία εργασίας και παρέχει σταθερά υψηλές επιδόσεις.
  • Η τεχνολογία της IBM Scale-out Network Attached Storage (SONAS), η οποία εφευρέθηκε από τον τομέα Ερευνας της ΙΒΜ για την υποστήριξη πολλαπλών petabyte αποθηκευτικού χώρου σε ένα μόνο σύστημα αρχείων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μαζί τις τεχνολογίες XIV και SONAS για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη λύση storage cloud.
  • Το IBM Information Archive, που συνδυάζει αποθήκευση σε ταινία και δίσκο, παρέχοντας στους πελάτες ένα σύστημα αποθήκευσης με ιεράρχηση δεδομένων, το οποίο μπορεί να προστατεύει τα δεδομένα που προορίζονται για μακροπρόθεσμη διατήρηση συμβάλλοντας, παράλληλα, στη βελτίωση του κόστους.

Το σύστημα IBM Storwize V7000 επιβεβαιώνει ότι η IBM προσφέρει τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες αποθήκευσης σε όλο το εύρος του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της. Για παράδειγμα, το σύστημα περιλαμβάνει γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) που βασίζεται στο δημοφιλές XIV user interface, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη σημαντική μείωση του χρόνου εγκατάστασης και διαχείρισης του συστήματος, καθώς και το λογισμικό Easy Tier και το κορυφαίο λογισμικό storage virtualization που έχει διαπιστωθεί ότι διπλασιάζει την παραγωγικότητα (5).

Η IBM παρουσίασε επίσης μια σειρά άλλων προϊόντων αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Το IBM System Storage DS8800, το οποίο, με βάση εσωτερικές μελέτες της εταιρείας, μπορεί να προσφέρει έως και κατά 40% ταχύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, το IBM System Storage DS8700 (6). Το DS8800 το επόμενο έτος θα παρέχει υποστήριξη για το IBM Easy Tier.
  • Το ενημερωμένο λογισμικό SAN Volume Controller το οποίο συμπεριλαμβάνει την λειτουργία Easy Tier, ένα βελτιωμένο GUI για το διαχειριστή και αυξημένη επεκτασιμότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση της τεχνολογίας.
  • Λογισμικό IBM Systems Director Storage Control, για τη διαχείριση των συστημάτων αποθήκευσης, των servers και της τεχνολογίας δικτύου μέσω ενιαίου interface, μειώνοντας την πολυπλοκότητα, τον κίνδυνο και το κόστος της διαχείρισης της αποθήκευσης.
  • Το λογισμικό IBM Tivoli Storage Productivity Center v4.2 στο οποίο έχουν προστεθεί δυνατότητες για χρήση του σε συστήματα μεσαίας κατηγορίας.
  • Υπηρεσίες υλοποίησης για συστήματα δίσκων IBM Storwize V7000, από εξειδικευμένους επαγγελματίες συστημάτων αποθήκευσης, οι οποίοι παρέχουν τη σχεδίαση, υλοποίηση, διαμόρφωση, τις δοκιμές και τις οδηγίες για την κατάρτιση των βασικών δεξιοτήτων. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της IBM, οι πελάτες απελευθερώνουν εσωτερικούς πόρους για επιχειρησιακές πρωτοβουλίες υψηλότερης προτεραιότητας και μπορούν να επιταχύνουν την απόδοση της επένδυσης στην τεχνολογία αποθήκευσης της IBM.

"Οι οργανισμοί αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στον όγκο και στη μεταβαλλόμενη φύση των δεδομένων που ήδη συλλέγουν. Το IBM Storwize V7000 θα προσφέρει στους πελάτες ένα νέο επίπεδο απόδοσης της αποθήκευσης, το οποίο μπορεί να τους βοηθήσει να αποθηκεύουν και να προστατεύουν καλύτερα τα δεδομένα τους", δήλωσε ο Brian Truskowski, επικεφαλής του τομέα αποθήκευσης της IBM.

"Η IBM συνδυάζει καινοτομίες που έχει αναπτύξει η ίδια στον τομέα της αποθήκευσης, όπως η τεχνολογία Easy Tier, με κορυφαίες τεχνολογίες που αποκτήθηκαν από εξαγορές, όπως η αρχιτεκτονική XIV, παρέχοντας στους πελάτες της ένα πραγματικά απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο λύσεων αποθήκευσης".


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 384 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top